NYHETER

Här kan Du läsa om aktuella mål och nyheter på Advokatfirman Morgården

Vi deltar ofta i stora och uppmärksammade rättegångar. Här kan Du läsa mer om aktuella mål och nyheter på byrån. Kontakta oss om Du har frågor om något av de mål som vi jobbar med.

2020-02-01 Artikel om Carl-Oskar Morgården i Dalarnas tidningar

”Min åsikt om våldsbrott måste jag lägga åt sidan” BORLÄNGE Två dödsskjutningar i Borlänge under 2019. Stjärnadvokaten Carl-Oskar Morgården är försvarare i båda målen. – Vad jag personligen tycker om grova våldsbrott måste jag lägga åt sidan. Man får inte vackla i sin yrkesmässiga roll utan
måste stå rakryggad bredvid sin klient.

Länk: dt.se

2020-01-27 Rättegång rörande mord och grovt vapenbrott i Falu tingsrätt

Idag börjar den uppmärksammade rättegången där tre personer är åtalade för bl.a. mord och grovt vapenbrott vid Kupolen i Borlänge sommaren 2019. Carl-Oskar Morgården försvarar en av de tilltalade som erkänner grovt vapenbrott men förnekar mord, bl.a. pga. nödvärn. Rättegången beräknas pågå till slutet på februari.

Länk: svt.se

2019-12-21 - 16 års fängelse i mål rörande mord och mordförsök

Hovrätten bestämde påföljden till 16 års fängelse för de tre tilltalade i ett uppmärksammat mord och mordförsök i Borlänge 2019. Carl-Oskar Morgården försvarade den åtalade som erkänt gärningarna. Åklagaren yrkade såväl i tingsrätten som hovrätten på livstids fängelse.

Länk: svt.se

2019-10-25 - Frikännande dom i Sveriges största mål rörande hets mot folkgrupp

Carl-Oskar Morgården försvarade en av de huvudåtalade i ett mycket uppmärksammat mål rörande hets mot folkgrupp i samband med NMR:s demonstration vid bokmässan 2017. Domen blev en stor framgång för försvarssidan, samtliga åklagarens gärningspåståenden ogillades av tingsrätten. Domen är överklagad och förväntas bli prejudikat på området..

Länk: expo.se

2019-09-01 Artikel om Carl-Oskar Morgården i Dagens Industri/IN Stockholm

Hundra procent försvar. Han vill bli en av landets främsta brottmålsadvokater. Carl-Oskar Morgården står upp och försvarar då livet halkat snett.

Länk: Issuu.com